top of page
Obrázek autoraJiří Zdražil

ART SHOW Mánes: O Kapku lepší umělci

Aktualizováno: 4. 7.





V pátek 14. června 2024 se ve Výstavní síni Mánes v Praze konala slavnostní vernisáž výstavy "ART SHOW MÁNES: O Kapku lepší umělci", kterou srdnatě iniciovala aukční společnost Obrazy v aukci ve spolupráci s Nadačním fondem Kapka naděje. Tato nezapomenutelná akce měla za cíl podpořit děti s vážnými hematologickými, onkologickými a psychiatrickými diagnózami prostřednictvím výtěžku z online aukce, jež proběhla 19. června 2024.



Na výstavě zazářilo 24 originálních děl od předních českých a slovenských osobností, mezi nimiž nechyběla jména jako Vendula Pizingerová, Bára Basiková, Jakub Žáček a mnoho dalších.

Ze současných autorů akci podpořili Klára Sedlo, Pavel Sequens, Lukero, Elian, Richard Kočí, Ivan Šnóbl, Tomáš Limberk, Tomáš Jetela, Barbora Dohnalová, Alex Dowis.

Vernisáž, kterou zahájila herečka Dana Morávková, nejen prezentovala umělecká díla, ale také nabídla unikátní zážitky jako Speed Painting od Alexe Dowise a hudební vystoupení od zpěvačky Dashi a kapely Pajky Pajk.




Veřejnost měla možnost výstavu navštívit v sobotu 15. června a neděli 16. června, s dobrovolným vstupným věnovaným na podporu Kapky naděje.


Samotná online aukce po výstavě byla mimořádně úspěšná. Z nabízených 24 děl bylo vydraženo 22 za celkovou částku 322 000 Kč, včetně naší provize, kterou jsme Kapce naděje darovali. Tato suma bude použita na podporu nemocnic po celé České republice, kde Kapka naděje aktivně pomáhá již od roku 2000, financováním nákupů lékařských přístrojů, rekonstrukcí oddělení a dalších projektů v oblasti dětské onkologie a hematologie.


„Jsme hrdi, že jsme mohli být původci takto inspirativní akce, která spojuje umělce a veřejnost ve prospěch dětí s vážnými nemocemi. Děkujeme všem umělcům, kteří se podíleli, a našim partnerům za jejich podporu,“ uvedla ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje Dita Loudilová.



Společnost Obrazy v aukci, s.r.o., která celou akci iniciovala, dlouhodobě podporuje charitativní projekty a je ráda, že mohla být středem této úžasné iniciativy.


ART SHOW MÁNES tak nejen že obohatila kulturní kalendář, ale také výrazně přispěla k zlepšení podmínek pro nemocné děti v České republice.


Fotogalerie


224 zobrazení0 komentářů

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page